Pitabroodjes


Inspiratie https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/zelf-pitabroodjes-maken uit de keuken van Fatima
Type Brood
Kategorie Turks
Bereidingstijd (min) 10
Wachttijd (min) 45
Oventijd (min) 10
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4
Aantal stuks 8

Ingrediƫnten


400
gr
Bloem
1
zakje
Droge gist
1
el
Olijfolie
1
tl
Suiker
250
ml
Water
1
tl
Zout

Bereiding


Stap 1
Zet de oven zo heet mogelijk. 250 graden Celsius.
Stap 2
Doe 250 ml lauwwarm water in een maatbeker en voeg de gist roe. Even roeren en laten staan.
Stap 3
Meng in een kom de bloem, olijfolie en het gist water mengsel goed. Voeg op het laatst pas het zout toe.
Stap 4
Verdeel het deeg in 8 stukken en maak er bolletjes van. Bedek de bolletjes met een klein beetje bloem.
Stap 5
Leg op een bakplaat met bakpapier en maak er een mooi rond plat broodje van en laat ze 45 minuten rijzen.
Stap 6
Zet de bakplaat zonder broodjes erin zodat deze eerst goed heet kan worden. Bak ze af in 10 minuten en druk ze eventueel nog een beetje plat.