Pitabroodjes
| Inspiratie https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/zelf-pitabroodjes-maken uit de keuken van Fatima | |
| Type | Brood |
| Kategorie | Turks |
| Bereidingstijd (min) | 10 |
| Wachttijd (min) | 45 |
| Oventijd (min) | 10 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
| Aantal stuks | 8 |
Ingrediƫnten
|
400
|
gr
|
Bloem |
|
1
|
zakje
|
Droge gist |
|
1
|
el
|
Olijfolie |
|
1
|
tl
|
Suiker |
|
250
|
ml
|
Water |
|
1
|
tl
|
Zout |
Bereiding
Stap 1Zet de oven zo heet mogelijk. 250 graden Celsius. |
Stap 2Doe 250 ml lauwwarm water in een maatbeker en voeg de gist roe. Even roeren en laten staan. |
Stap 3Meng in een kom de bloem, olijfolie en het gist water mengsel goed. Voeg op het laatst pas het zout toe. |
Stap 4Verdeel het deeg in 8 stukken en maak er bolletjes van. Bedek de bolletjes met een klein beetje bloem. |
Stap 5Leg op een bakplaat met bakpapier en maak er een mooi rond plat broodje van en laat ze 45 minuten rijzen. |
Stap 6Zet de bakplaat zonder broodjes erin zodat deze eerst goed heet kan worden. Bak ze af in 10 minuten en druk ze eventueel nog een beetje plat. |