BBQ Burger Buns
Inspiratie https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/burger-buns BBQ Junkie | |
Type | Bijgerecht |
Bereidingstijd (min) | 20 |
Wachttijd (min) | 180 |
Kooktijd (min) | 18 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 6 |
Aantal stuks | 6 |
Ingrediƫnten
340
|
gr
|
Bloem |
Bloem | ||
7
|
gr
|
Droge gist |
3
|
Eieren | |
180
|
gr
|
Melk |
40
|
gr
|
Roomboter |
Sesamzaad | ||
35
|
gr
|
Suiker |
27
|
gr
|
Water |
7
|
gr
|
Zout |
Bereiding
Stap 1Doe in een steelpannetje 60 gram melk, 27 gram water en 20 gram bloem en verwarm dit totdat het dik wordt. Roer goed door en doe in een kommetje. Dit heet de tangzhong, een soort roux. |
Stap 2Maak steelpannetje schoon en voeg maak 120 gram melk lauwwarm (35 graden Celsius), haal van het vuur en en voeg de gist toe. Laat 10 minuttjes staan. Laat ondertussen de boter op kamer temperatuur komen. |
Stap 3In een grote mengkom doe 320 gram bloem, 7 gram zout en 35 gram suiker toe en meng goed. |
Stap 4Voeg het melk en de gist toe en blijf goed mengen. |
Stap 5Voeg de tangzhong, 1 ei en 1 eidooier toe en blijf goed mengen. |
Stap 6Voeg de boter in delen toe en blijf goed mengen. |
Stap 7Als het nog veel plakt voeg wat bloem toe en maak 1 grote bol. Denk af en laat gisten voor minimaal 2 uur. |
Stap 8Haal uit de kom, voeg beetje bloem toe als het teveel plakt, verdeel in zessen en maak 6 bolletjes. |
Stap 9Pal een bakplaat met bakpapier, bol de bolletjes nogmaals en leg ze op de bakplaat en dek af met wat folie. Laat rusten en rijzen voor minimaal 1 uur. |
Stap 10Klust een ei en smeer de bollejtes in en voeg wat sesamzaad toe. |
Stap 11Bak af in de oven op 190 graden Celsius voor 16-18 minuten. |