Goulash
| Lekker met https://www.keesieaandekook.nl/recipe/114 Anijsbrood | |
| Type | Hoofdgerecht |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
|
200
|
gr
|
Aardappelen vastkokende |
|
1
|
el
|
Karwijzaad |
|
2
|
teentjes
|
Knoflook |
|
2
|
Laurierblad | |
|
3
|
Paprika rood | |
|
1
|
Rode peper | |
|
1
|
Runderbouillonblokjes | |
|
750
|
gr
|
Runderriblappen |
|
50
|
gr
|
Spekblokjes |
|
1
|
blikje
|
Tomatenblokjes |
|
1
|
blikje
|
Tomatenpuree |
|
1
|
Ui | |
|
500
|
ml
|
Water |
| Zout | ||
| Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Bak de spekjes. Snij de riblappen, voeg peper en zout toe en vak mee met de spekjes. |
Stap 2Snipper de ui, snijd de paprika’s en aardappels in kleine blokjes, de halve roder peper in kleine stukjes en voeg toe aan de pan. |
Stap 3Doe de kruiden erbij, pers een teentje knoflook boven de pan en bak alles nog ongeveer 5 minuutjes mee. Bak vervolgens de tomatenpuree een minuut mee voordat je de bouillon, tomatenblokjes en het laurierblaadje toevoegt. |
Stap 4Laat je de soep ongeveer 3 uur zachtjes pruttelen. |