Anijsbroodjes


Type Brood
Bereidingstijd (min) 15
Wachttijd (min) 90
Kooktijd (min) 25
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4
Aantal stuks 8

Ingrediƫnten


2
el
Anijspoeder
1
zakje
Bakpoeder
500
gr
Bloem
7
gr
Droge gist
2
Eieren
280
ml
Melk
2
el
Sesamzaad
100
gr
Suiker
50
ml
Zonnebloemolie
1
tl
Zout

Bereiding


Stap 1
Meng het melk met de suiker en verwarm lichtjes.
Stap 2
Doe 4 eetlepels van dit melk suiker mengsel samen met de gist en laat deze 10 minuten staan.
Stap 3
Maal de sesamzaadjes en voeg deze bij het bloem in een grote schaal. Voeg toe de anijs poeder, zout, bakpoeder en meng goed.
Stap 4
Voeg de olijfolie, geklutste ei en gistmengsel toe en meng goed.
Stap 5
Voeg het melkmengsel beetje voor beetje toe en kneed het deeg goed door voor een minuut of 5.
Stap 6
Laat het afgedekt rijzen voor een uur op een warme plek in huis.
Stap 7
Pak een bakplaat met bakpapier. Vet je handen een beetje met zonnebloemolie. Haal het deeg uit de schaal en kneed het nog een beetje door en leg er mooie bolletjes deeg op. Laat dit nog 30 minuutjes rijzen.
Stap 8
Druk de bolletjes een beetje in, smeer ze in met wat eidooier en doe er nog wat sesamzaadjes op.
Stap 9
Bak ze af op 180 graden Celsius voor ongeveer 25 minuten.