Anijsbroodjes
Type | Brood |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Wachttijd (min) | 90 |
Kooktijd (min) | 25 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Aantal stuks | 8 |
Ingrediƫnten
2
|
el
|
Anijspoeder |
1
|
zakje
|
Bakpoeder |
500
|
gr
|
Bloem |
7
|
gr
|
Droge gist |
2
|
Eieren | |
280
|
ml
|
Melk |
2
|
el
|
Sesamzaad |
100
|
gr
|
Suiker |
50
|
ml
|
Zonnebloemolie |
1
|
tl
|
Zout |
Bereiding
Stap 1Meng het melk met de suiker en verwarm lichtjes. |
Stap 2Doe 4 eetlepels van dit melk suiker mengsel samen met de gist en laat deze 10 minuten staan. |
Stap 3Maal de sesamzaadjes en voeg deze bij het bloem in een grote schaal. Voeg toe de anijs poeder, zout, bakpoeder en meng goed. |
Stap 4Voeg de olijfolie, geklutste ei en gistmengsel toe en meng goed. |
Stap 5Voeg het melkmengsel beetje voor beetje toe en kneed het deeg goed door voor een minuut of 5. |
Stap 6Laat het afgedekt rijzen voor een uur op een warme plek in huis. |
Stap 7Pak een bakplaat met bakpapier. Vet je handen een beetje met zonnebloemolie. Haal het deeg uit de schaal en kneed het nog een beetje door en leg er mooie bolletjes deeg op. Laat dit nog 30 minuutjes rijzen. |
Stap 8Druk de bolletjes een beetje in, smeer ze in met wat eidooier en doe er nog wat sesamzaadjes op. |
Stap 9Bak ze af op 180 graden Celsius voor ongeveer 25 minuten. |