BBQ Spareribs Trio (321)
Inspiratie https://www.bbq-nl.com/3-2-1-spareribs Noskos BBQ | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 15 |
Wachttijd (min) | 720 |
Kooktijd (min) | 360 |
Moeilijkheidsgraad | Matig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
Mop saus |
|||
200
|
ml
|
Appelsap | |
2
|
el
|
Ketjap Manis | |
2
|
el
|
Roomboter | |
Glaze Sweet Ketjap |
|||
4
|
el
|
BBQ saus | |
1
|
el
|
Bruine basterdsuiker | |
2
|
el
|
Honing | |
2
|
el
|
Ketjap Manis | |
Grill kruiden mix |
|||
1
|
el
|
Bruine basterdsuiker | |
1
|
tl
|
Chilipoeder | |
1
|
el
|
Korianderzaad | |
1
|
el
|
Kurkuma | |
1
|
el
|
Mosterdmeel | |
1
|
tl
|
Nootmuskaat | |
1
|
el
|
Paprikapoeder zoet | |
1
|
el
|
Zwarte peper | |
Glaze honing mosterd tijm |
|||
4
|
el
|
Honing | |
4
|
el
|
Mosterd | |
1
|
tl
|
Tijm | |
Spareribs |
|||
3
|
kg
|
Spareribs varken | |
Zout |
Hulpmiddelen
1
|
Aluminiumfolie | |
1
|
BBQ met deksel | |
Houtskool | ||
1
|
Kokosbriketten | |
1
|
Lekbak | |
1
|
Rookhout (appel, kersen of beuken) |
Bereiding
Stap 1Haal het vlies van de spareribs en rub de spareribs in met de grill kruiden. Liefst een avond van te voren. |
Stap 2Bereid de BBQ voor om indirect te verwarmen op 110 graden Celsius. Leg de kolen aan de rand, lekbak met warm water onder het vlees. |
Stap 3Tijdens het op temperatuur komen van de BBQ kan je de mop sauce maken door de boter te smelten de ketjap en appelsap toe te voegen. |
Stap 4Bereiding volgens 3-2-1 methode. 3 uur roken 2 uur stomen 1 uur grillen Zorg dat de BBQ rond de 110 graden blijft. Zeker niet heter dan 130. Met houtskool kan je snel opwarmen, met kokos briketten stabiliteit. |
Stap 5Leg de spareribs op de BBQ met holle kant naar beneden. Rub de spareribs nog met wat zout als de rub mix deze niet bevatte. En leg het rookhout verpakt in aluminium folie bij de kooltjes. Doe het deksel dicht. |
Stap 6Na 1 uur roken insmeren met lauwwarme mop sauce. Ieder half uur herhalen. |
Stap 7Na 3 uur tijd om in te pakken. Leg de sparerib op een strook aluminium folie, nog 1 keer mop sauce aanbrengen, scheutje appelsap en dichtvouwen. |
Stap 8Hak de tijm fijn en meng met de honing en mosterd. Meng de ingrediƫnten voor de sweet ketjap glaze. |
Stap 9Na 2 uur uitpakken en de glaze aanbrengen, op elke sparerib een aparte glaze. Na een half uurtje nogmaals een laagje aanbrengen. |