BBQ Varkensfilet Souvlaki


Lekker met https://www.keesieaandekook.nl/recipe/50 Tzatziki
Type Hoofdgerecht
Kategorie Grieks
Bereidingstijd (min) 30
Wachttijd (min) 60
Kooktijd (min) 15
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


10
ml
Citroensap
5
teentjes
Knoflook
1
Laurierblad
30
ml
Olijfolie
1
el
Oregano
1
tl
Paprikapoeder zoet
1
tl
Rozemarijn
500
gr
Varkensfilet
30
ml
Witte wijn
Zout
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
1
Keukenmachine
1
Saté prikkers

Bereiding


Stap 1
Haal de kern uit het laurierblaadje en voeg deze samen met de kruiden, knoflook, olijfolie, witte wijn, citroensap in een keukenmachine. Voeg wat peper en zout toe en pureer deze tot een gladde massa.
Stap 2
Snij de varkensfilet in stukjes en marineer deze in de marinade, het liefst voor ongeveer 12 uur maar een uurtje kan ook.
Stap 3
Rijg ze op een saté prikker en bak deze rondom gaar. Lekker met tzatziki.