BBQ Varkensfilet Souvlaki
| Lekker met https://www.keesieaandekook.nl/recipe/50 Tzatziki | |
| Type | Hoofdgerecht |
| Kategorie | Grieks |
| Bereidingstijd (min) | 30 |
| Wachttijd (min) | 60 |
| Kooktijd (min) | 15 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
|
10
|
ml
|
Citroensap |
|
5
|
teentjes
|
Knoflook |
|
1
|
Laurierblad | |
|
30
|
ml
|
Olijfolie |
|
1
|
el
|
Oregano |
|
1
|
tl
|
Paprikapoeder zoet |
|
1
|
tl
|
Rozemarijn |
|
500
|
gr
|
Varkensfilet |
|
30
|
ml
|
Witte wijn |
| Zout | ||
| Zwarte peper |
Hulpmiddelen
|
1
|
BBQ met deksel | |
|
1
|
Keukenmachine | |
|
1
|
Saté prikkers |
Bereiding
Stap 1Haal de kern uit het laurierblaadje en voeg deze samen met de kruiden, knoflook, olijfolie, witte wijn, citroensap in een keukenmachine. Voeg wat peper en zout toe en pureer deze tot een gladde massa. |
Stap 2Snij de varkensfilet in stukjes en marineer deze in de marinade, het liefst voor ongeveer 12 uur maar een uurtje kan ook. |
Stap 3Rijg ze op een saté prikker en bak deze rondom gaar. Lekker met tzatziki. |