Aardappelkoekjes met gerookte zalm
| Rösti | |
| Type | Voorgerecht |
| Bereidingstijd (min) | 30 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediënten
|
500
|
gr
|
Aardappelen |
|
2
|
el
|
Bloem |
|
100
|
ml
|
Creme fraiche |
|
4
|
takjes
|
Dille |
|
1
|
Ei | |
|
200
|
gr
|
Gerookte zalm |
|
1
|
potje
|
Kappertjes |
|
100
|
ml
|
Kookroom |
|
4
|
el
|
Olijfolie |
Hulpmiddelen
|
1
|
Blokrasp |
Bereiding
Stap 1Rasp de geschilde aardappels grof en dep ze droog. |
Stap 2Meng in een kom de bloem, ei en de kookroom met zout en peper met de aardappelrasp door elkaar. |
Stap 3Verhit de olie in koekenpan schep daarin een paar bolletjes aardappelrasp, druk plat en bak ze aan beide zijden goudbruin. |
Stap 4Leg een aardappelkoekje op plat bordje en leg er een plakje zalm op. |
Stap 5Garneer met kappertjes een lepeltje creme fraiche en takje dille. |