Aardappelkoekjes met gerookte zalm


Rösti
Type Voorgerecht
Bereidingstijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediënten


500
gr
Aardappelen
2
el
Bloem
100
ml
Creme fraiche
4
takjes
Dille
1
Ei
200
gr
Gerookte zalm
1
potje
Kappertjes
100
ml
Kookroom
4
el
Olijfolie

Hulpmiddelen


1
Blokrasp

Bereiding


Stap 1
Rasp de geschilde aardappels grof en dep ze droog.
Stap 2
Meng in een kom de bloem, ei en de kookroom met zout en peper met de aardappelrasp door elkaar.
Stap 3
Verhit de olie in koekenpan schep daarin een paar bolletjes aardappelrasp, druk plat en bak ze aan beide zijden goudbruin.
Stap 4
Leg een aardappelkoekje op plat bordje en leg er een plakje zalm op.
Stap 5
Garneer met kappertjes een lepeltje creme fraiche en takje dille.