BBQ Pizza bianca
Lekker met vleeswaren, goede kaas en olijfolie | |
Type | Voorgerecht |
Kategorie | Italiaans |
Bereidingstijd (min) | 10 |
Wachttijd (min) | 120 |
Kooktijd (min) | 5 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 1 |
Ingrediƫnten
500
|
gr
|
Bloem |
7
|
gr
|
Droge gist |
3
|
el
|
Olijfolie |
2
|
takjes
|
Rozemarijn |
1
|
tl
|
Suiker |
325
|
ml
|
Water |
Zeezout |
Bereiding
Stap 1Meng met een vijzel de rozemarijn en de olijfolie. |
Stap 2Meng het bloem, gist, suiker en lauwwarm water. maak er een bol van en laat deze rijzen. Het liefst een nacht lang. |
Stap 3leg op een hete BBQ een pizzasteen en zorg dat deze goed heet is. Zorg dat de steen indirect verwarmd wordt tegen aanbranden van de bodem. |
Stap 4Maak van een bolletje deeg een platte pizza met de grote van de pizzasteen. Smeer deze pizza in met de olijfolie / rozemarijn mengsel. Doe er wat zeezout op en bak deze in een paar minuten gaar. |
Stap 5Serveer met een goede olijfolie, wat vleeswaren en goede kaas. |