BBQ MOINK balletjes, glutenvrij
Inspiratie https://www.bbq-nl.com/moink-balls Noskos BBQ | |
Type | Hoofdgerecht |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Kooktijd (min) | 90 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
3
|
el
|
Amerikaanse kruiden Burger Euroma | |
Glaze Sweet Ketjap |
|||
1
|
el
|
Bruine basterdsuiker | |
3
|
el
|
Ketjap | |
3
|
el
|
Kruiden ketchup Curry | |
Gehakt |
|||
1
|
Ei | ||
1
|
kg
|
Gehakt rund | |
50
|
gr
|
Kaas Old Amsterdam | |
3
|
teentjes
|
Knoflook | |
12
|
plakken
|
Ontbijtspek | |
1
|
tl
|
Oregano | |
1
|
tl
|
Peterselie | |
1
|
tl
|
Zeezout | |
1
|
el
|
Zwarte peper |
Hulpmiddelen
1
|
BBQ met deksel | |
Cocktailprikkers | ||
1
|
Kerntemperatuurmeter | |
Rookhout (appel, kersen of beuken) |
Bereiding
Stap 1Bereid de BBQ voor om indirect te roken op 120 graden Celsius. |
Stap 2Hak de knoflook fijn, rasp de kaas en voeg deze toe aan het gehakt samen met de kruiden, ei, zeezout. Meng goed en maak er balletjes van ter grote van een golfballetje. |
Stap 3Rol de balletjes door de Amerikaanse kruiden Burger kruiden, omwikkel met half plakje ontbijtspek en zet vast met een prikkertje. |
Stap 4Steek een thermometer in 1 van de balletjes en leg ze op de BBQ van het vuur af. Voeg rookhout toe en laat ze een ongeveer 1 uur liggen totdat de kerntemperatuur 60 graden Celsius is. |
Stap 5Smeer daarna in met de glaze en bak totdat de kerntemperatuur 70 graden Celsius is (pakweg 30 minuten) |