BBQ MOINK balletjes, glutenvrij


Inspiratie https://www.bbq-nl.com/moink-balls Noskos BBQ
Type Hoofdgerecht
Bereidingstijd (min) 30
Kooktijd (min) 90
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


3
el
Amerikaanse kruiden Burger Euroma

Glaze Sweet Ketjap

1
el
Bruine basterdsuiker
3
el
Ketjap
3
el
Kruiden ketchup Curry

Gehakt

1
Ei
1
kg
Gehakt rund
50
gr
Kaas Old Amsterdam
3
teentjes
Knoflook
12
plakken
Ontbijtspek
1
tl
Oregano
1
tl
Peterselie
1
tl
Zeezout
1
el
Zwarte peper

Hulpmiddelen


1
BBQ met deksel
Cocktailprikkers
1
Kerntemperatuurmeter
Rookhout (appel, kersen of beuken)

Bereiding


Stap 1
Bereid de BBQ voor om indirect te roken op 120 graden Celsius.
Stap 2
Hak de knoflook fijn, rasp de kaas en voeg deze toe aan het gehakt samen met de kruiden, ei, zeezout. Meng goed en maak er balletjes van ter grote van een golfballetje.
Stap 3
Rol de balletjes door de Amerikaanse kruiden Burger kruiden, omwikkel met half plakje ontbijtspek en zet vast met een prikkertje.
Stap 4
Steek een thermometer in 1 van de balletjes en leg ze op de BBQ van het vuur af. Voeg rookhout toe en laat ze een ongeveer 1 uur liggen totdat de kerntemperatuur 60 graden Celsius is.
Stap 5
Smeer daarna in met de glaze en bak totdat de kerntemperatuur 70 graden Celsius is (pakweg 30 minuten)