BBQ Frikandel burnt ends
| Inspiratie @Leeeke's BBQ & More | |
| Type | Bijgerecht |
| Bereidingstijd (min) | 10 |
| Kooktijd (min) | 60 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
| BBQ kruiden | ||
|
3
|
el
|
BBQ saus |
|
2
|
el
|
Bruine basterdsuiker |
|
10
|
Frikandellen | |
|
3
|
el
|
Mosterd |
|
3
|
el
|
Roomboter |
Hulpmiddelen
|
1
|
Aluminium bakje | |
|
1
|
BBQ met deksel | |
| Rookhout (appel, kersen of beuken) |
Bereiding
Stap 1Laat de frikandellen eerst goed ontdooien en steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 120 graden Celsius. |
Stap 2Smeer de frikandellen met mosterd en bestrooien met de BBQ kruiden. |
Stap 3Leg ze op de BBQ van het vuur af. Voeg wat rookhout toe en rook voor 30 minuten. |
Stap 4Haal de frikandellen van het vuur en stook de BBQ op naar 175 graden Celsius. |
Stap 5Snij de frikandellen in vieren en leg ze in Een aluminium bakje. Smeer ze in met de roomboter, de basterdsuiker en de BBQ saus. |
Stap 6Bak ze op de BBQ en schud regelmatig zodat ze niet blijven plakken op de bodem. |