BBQ Frikandel burnt ends


Inspiratie @Leeeke's BBQ & More
Type Bijgerecht
Bereidingstijd (min) 10
Kooktijd (min) 60
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


BBQ kruiden
3
el
BBQ saus
2
el
Bruine basterdsuiker
10
Frikandellen
3
el
Mosterd
3
el
Roomboter

Hulpmiddelen


1
Aluminium bakje
1
BBQ met deksel
Rookhout (appel, kersen of beuken)

Bereiding


Stap 1
Laat de frikandellen eerst goed ontdooien en steek de BBQ aan voor indirecte verwarming op 120 graden Celsius.
Stap 2
Smeer de frikandellen met mosterd en bestrooien met de BBQ kruiden.
Stap 3
Leg ze op de BBQ van het vuur af. Voeg wat rookhout toe en rook voor 30 minuten.
Stap 4
Haal de frikandellen van het vuur en stook de BBQ op naar 175 graden Celsius.
Stap 5
Snij de frikandellen in vieren en leg ze in Een aluminium bakje. Smeer ze in met de roomboter, de basterdsuiker en de BBQ saus.
Stap 6
Bak ze op de BBQ en schud regelmatig zodat ze niet blijven plakken op de bodem.