Kip in tomatensaus
| Lekker met fusilli | |
| Type | Hoofdgerecht |
| Kategorie | Italiaans |
| Bereidingstijd (min) | 25 |
| Oventijd (min) | 25 |
| Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
| Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
|
1
|
el
|
Basilicum |
|
200
|
gr
|
Fussilli |
|
4
|
Kipfilet | |
|
3
|
teentjes
|
Knoflook |
|
1
|
bolletje
|
Mozzarella |
|
3
|
el
|
Olijfolie |
|
1
|
el
|
Oregano |
|
1
|
blikje
|
Tomatenblokjes |
|
450
|
ml
|
Tomatenfrito |
|
1
|
Ui | |
| Zout | ||
| Zwarte peper |
Bereiding
Stap 1Snipper het uitje, hak de knoflook fijn en bak deze in de olijfolie. Doe peper en zout op de kipfilets en bak deze rondom bruin. |
Stap 2Voeg de tomaten frito, blokjes en de kruiden toe. |
Stap 3Doe alles in een ovenschaal en leg de in schijfjes gesneden mozzarella op de kipfilet. Leg de schaal in de oven op 200 graden Celsius voor 25 minuten. |
Stap 4Kook de fusili. |
Stap 5Serveer de fusili samen met de kip. |