Tomatensoep
Type | Soep |
Kategorie | Nederlands |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 4 |
Ingrediƫnten
3
|
teentjes
|
Knoflook |
2
|
Runderbouillonblokjes | |
3
|
takjes
|
Tijm |
750
|
gr
|
Tomaten |
1
|
blikje
|
Tomatenpuree |
1
|
Ui | |
750
|
ml
|
Water |
1
|
Wortel |
Bereiding
Stap 1Pel en snipper de uien, hak de knoflook fijn, snij de wortel in blokjes en en bak deze in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de tijm toe en laat deze een paar minuten meebakken. |
Stap 2Snij de tomaten in vieren, snij de harde delen eruit, en voeg deze toe met het water en de runderbouillon blokjes. Laat dit afgedekt koken voor 10 a 15 minuten. |
Stap 3Pureer de soep en maak deze op smaak met peper en zout. |