Tomatensoep


Type Soep
Kategorie Nederlands
Bereidingstijd (min) 30
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 4

Ingrediƫnten


3
teentjes
Knoflook
2
Runderbouillonblokjes
3
takjes
Tijm
750
gr
Tomaten
1
blikje
Tomatenpuree
1
Ui
750
ml
Water
1
Wortel

Bereiding


Stap 1
Pel en snipper de uien, hak de knoflook fijn, snij de wortel in blokjes en en bak deze in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de tijm toe en laat deze een paar minuten meebakken.
Stap 2
Snij de tomaten in vieren, snij de harde delen eruit, en voeg deze toe met het water en de runderbouillon blokjes. Laat dit afgedekt koken voor 10 a 15 minuten.
Stap 3
Pureer de soep en maak deze op smaak met peper en zout.