Soesjes


Type Nagerecht
Kategorie Frans
Bereidingstijd (min) 30
Oventijd (min) 20
Moeilijkheidsgraad Eenvoudig
Aantal personen 12
Aantal stuks 70

Ingrediƫnten


250
gr
Bloem
10
Eieren
250
ml
Melk (volle)
250
gr
Roomboter
250
ml
Water
snufje
Zout

Hulpmiddelen


Bakpapier
Spuitzak

Bereiding


Stap 1
Doe water, melk en boter in een pannetje en breng aan de kook, zodra het kookt haal je de pan van het vuur.
Stap 2
Roer de gezeefde bloem en het zout met een garde door het mengsel.
Stap 3
Zet het pannetje weer op een laag vuur om de massa goed gaar te maken. Het moet een droge bal worden die loslaat van de bodem, roer dit met een spatel door.
Stap 4
Haal de pan van het vuur en voeg de eieren stuk voor stuk toe terwijl je dit met de spatel door blijft roeren. Werk vrij vlot door zodat het ei niet de kans krijgt om te stollen.
Stap 5
Vul een spuitzak met het soezenbeslag. Spuit de soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Als er puntjes op zitten kun je deze makkelijk wegdrukken, maak je vinger even nat in een glas water zodat het beslag niet aan je handen blijft plakken.
Stap 6
Bak de soesjes in 15 minuten gaar en goudbruin op 200 graden. Prik gaatjes in de onderkant en bak ze nog 5 minuten in de oven. Zo drogen de soesjes van binnen ook en zakken ze niet in.
Stap 7
Laat afkoelen en vul met banketbakkersroom of slagroom.
Stap 8
Serveer ze op een bergje met vanille ijs en aardbeien- en chocoladesaus