Soesjes
Type | Nagerecht |
Kategorie | Frans |
Bereidingstijd (min) | 30 |
Oventijd (min) | 20 |
Moeilijkheidsgraad | Eenvoudig |
Aantal personen | 12 |
Aantal stuks | 70 |
Ingrediƫnten
250
|
gr
|
Bloem |
10
|
Eieren | |
250
|
ml
|
Melk (volle) |
250
|
gr
|
Roomboter |
250
|
ml
|
Water |
snufje
|
Zout |
Hulpmiddelen
Bakpapier | ||
Spuitzak |
Bereiding
Stap 1Doe water, melk en boter in een pannetje en breng aan de kook, zodra het kookt haal je de pan van het vuur. |
Stap 2Roer de gezeefde bloem en het zout met een garde door het mengsel. |
Stap 3Zet het pannetje weer op een laag vuur om de massa goed gaar te maken. Het moet een droge bal worden die loslaat van de bodem, roer dit met een spatel door. |
Stap 4Haal de pan van het vuur en voeg de eieren stuk voor stuk toe terwijl je dit met de spatel door blijft roeren. Werk vrij vlot door zodat het ei niet de kans krijgt om te stollen. |
Stap 5Vul een spuitzak met het soezenbeslag. Spuit de soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Als er puntjes op zitten kun je deze makkelijk wegdrukken, maak je vinger even nat in een glas water zodat het beslag niet aan je handen blijft plakken. |
Stap 6Bak de soesjes in 15 minuten gaar en goudbruin op 200 graden. Prik gaatjes in de onderkant en bak ze nog 5 minuten in de oven. Zo drogen de soesjes van binnen ook en zakken ze niet in. |
Stap 7Laat afkoelen en vul met banketbakkersroom of slagroom. |
Stap 8Serveer ze op een bergje met vanille ijs en aardbeien- en chocoladesaus |